10:24 PM

Adobe Flash CS4! Check it out!


aku baru je install "adobe CS4 professional"(walaupun aku xtau pun nk guna actionscript 3.0 tu haha).
<<<- bes2! hehe.










dulu2, pernah la satu mase dulu, aku cam "fanatic" gk la ngan flash ni.
mase 'Macromedia' agi pegang flash ngan product2 lelain la.
jadi, lepas adobe dah amik alih aku cam xpuas ati la.
jadi aku pun stop la. hahaha, konon je.

orang kate(orang kate la), kalau dah alang2 nk install tu install je yang latest terus.
jadi, aku terus download je(syhh! xoriginal la ni) dan install. besar la jugak saiz nye,
>1GB tekejut jugak. tu la bagi ngat adobe kan dah naik saiz nye.
tapi mmg bnyak la feature tambah dlam ni.

antara feature yang aku nampak la:


(ni whole screen punye preview.)









feature yang nampak cam best la jugak.
dan yang aku nk sangat ade dlam flash ni.
name ye : "3D Rotation Tool(W)".
alah, 3D la xkan xtau kot.
maknenye, ade X,Y,Z. hahaha.
xpaham xpe.











pastu, ko leh set Workspace ko sendri.
cam best la juga. cam user-friendly la feature ni.
bagus gk feature ni, sbb ko le sesuaikan keselesaan ko mase ko nk buat keje.
time ko nk design, ko amik Designer, time nk animate, amik la Animator etc.


ape korang tau ngan FLV?
FLV tu extension or format untuk
Flash Video. alah, sape la x pernah dengar kan.
kalau korang tau Youtube korang sure tau ape tu FLV.

jadi, feature kali ni xle miss FLV punye feature.
dulu2, mase flash2 yang version lame xde agi.
kalau xsilap time Flash 8 baru ade.
mybe la. huhuhu.




Sbenarnye, aku install flash ni bukan untuk suke2 je.
6t aku nk desgin cam, "VIDEO INTRO" untuk KKF.
KKF? ape lak ni? Kelab Kung Fu la. kt USM la. hihihi.


5 comments:

Anonymous said...

kalau nak beli yang original adobe cs4 design premium, kat sini ini

http://www.adobe.com/go/buydesignpremium

harge dia, tak la mahal sangat,
hanya $1,799 USD... sweat !

siape yang nak beli bende ni?

mau yang gratis tapi percuma?

harushard said...

saye dh order.
tapi x sampai agi, haha.
ye r, kredit card pun xde camne nk beli. sweat!

alah~ orang kate ape guna develepor software buat susah2 pastu korang guna yang pirate gk.

tapi aku kate, susah2 hacker dh crack software ni, buat ape nk beli lagi. download je. hahaha.

purplez said...

haha.sokong harushard.tp kan.ntahla..bilenye purplez nk blaja n explore sume bende alah ni pun purplez enggak tauk deh.hmm..

harushard said...

hehehe, serius ni. kesian kat bro2, sis2 hacker kite.

diorang punye lah penat, nk blajar cmne nk hack, nk check2 ctu, nk check cni..

nk ubah ni, nk ubah tu. last2 baru jadik..

sbenarnye, nk explore tu bukan susah pun. tekan2 je, 'test drive' lu sket2.

pastu tanye la 'uncle google' ngan 'uncle yahoo' untuk basic first. ble dah dapat basic, carik yang tengah, last2 carik yang advance.

tapi, yang senang carik je yang dah siap, pas2 tngok ape yang diorang buat.

tapi, sbenarnye cakap jer snang.
hehehehe. --"

eden said...

pergh.. aku da tgk rege die kat malaysia.. mahal beb~

Post a Comment