6:56 AM

wow, LOGO cam baru je..


hehehe.. orang kate, skali-skala kalu dah name makhluk yang hidup kena la "EVOLVE" kalau nk survive. haha.
jadi, stelah dua tige ari aku blajar pasal "Adobe illustrator" jadik aku dah create satu agi logo baru untuk "trademark" la kot, untuk blog ni.

ape yang best ngan illustrator, kalau di compare ngan photoshop?
aku pun xtau camne nk cakap sebab mmg bnyak pun feature yang baru. tapi, semestinye, yang paling aku suke skali.
3D effect nye la. Mmg betul2 best.



ade tige jenis 3D effect, tngok kat sbelah ni. semua pun best2 je.






so, aku guna untuk buat logo aku tu cam 3D dan cam rotate skit aku guna 3D extrude and bevel, yang aku pun xtau ape maksud nye.

yang aku tau effect ye best. tu je la kot! haha..

tapi, sperti yang korang le nengok kt atas tu, aku still guna logo yang lame agi, sebabnye aku xpuas ati agi ngan hasil yang aku buat ni. kena bace ngan nengok bnyak agi tutorial, bile aku da puas ati, aku tukar logo kt atas tu.. uhuhu. yey~!