6:56 AM

wow, LOGO cam baru je..


hehehe.. orang kate, skali-skala kalu dah name makhluk yang hidup kena la "EVOLVE" kalau nk survive. haha.
jadi, stelah dua tige ari aku blajar pasal "Adobe illustrator" jadik aku dah create satu agi logo baru untuk "trademark" la kot, untuk blog ni.

ape yang best ngan illustrator, kalau di compare ngan photoshop?
aku pun xtau camne nk cakap sebab mmg bnyak pun feature yang baru. tapi, semestinye, yang paling aku suke skali.
3D effect nye la. Mmg betul2 best.



ade tige jenis 3D effect, tngok kat sbelah ni. semua pun best2 je.






so, aku guna untuk buat logo aku tu cam 3D dan cam rotate skit aku guna 3D extrude and bevel, yang aku pun xtau ape maksud nye.

yang aku tau effect ye best. tu je la kot! haha..

tapi, sperti yang korang le nengok kt atas tu, aku still guna logo yang lame agi, sebabnye aku xpuas ati agi ngan hasil yang aku buat ni. kena bace ngan nengok bnyak agi tutorial, bile aku da puas ati, aku tukar logo kt atas tu.. uhuhu. yey~!



5 comments:

purplez said...

cantik la!very creative.nt dh leh wt 4D gtw eh.hek3.

harushard said...

haha, tenQ2.
sure, 6t kalau 5D, 6D pun aku bagi tau gk.

nnb said...

mmg best. anyway, ap ak pn tertanya-tanya jugak. Apa maksud creanix tu? Dari mana dapat ilham perkataan tu? story telling skeeeeeettt..........

harushard said...

nk story telling gk ke?
simple, creanix. juz combine dua perkataan,
CREATIVE + CHRONIX.
ala~ cam orang slalu ckap, 'creative gile', jadi aku tukar je 'gile' tu ngan chronix.

name ni da lame aku create, mase form 5 agi.
mase tu zaman2 aku baru2 start berjinak2 dngan multimedia la kot, specifically, photoshop ngan flash la mase tu.

so, sampai skrang aku guna nick ni. xkisah r, hahaha.
tapi, sbelum nick ni kuar, aku ade nick lain agi.
tapi, lenkali r aku citer kot.

dan untuk info gk, nick yang sbelum ni ade logonye sendri, dan korang misti pernah tngok kalau aku cakap, logo yang kat blakang baju CS skang ni la.
hihihihi!

nnb said...

patut la. nice. ak suke idea tu. bagi ak nick macam proxy. lagi banyak proxy guna, lagi invi the status. haha. like old folks always say that "never left your true identity in network". haha. got rox!!!

Post a Comment