11:05 AM

wow, got SNOW la..

orang kate (orang kate lagi ke?), bile nk bukak blog yang paling penting
misti la SHARE2 somting, kan3? kan? btul3!

jadi, hari ni aku nk share ngan korang, cam ne nk buat
SNOW EFFECT lam korang nye BLOG.
first thing first, korang kena tau bahawasanye, effect ni
kena guna dua item.. first, Flash and HTML 'je'.
jadi xle susah sangat.

tapi, aku xnak la sampai ajar camne nk buat SNOW tu gerak2
pastu brape bnyak snow bleh kuar dlam mase sesaat.
tapi aku juz ajar, camne nk coding untuk EMBED
flash lam HTML.

sbenarnye, korang le je pegi kat VIEW PAGE SOURCE
taip 'snow' p2 nmpak code tu copy je. tapi.. sedey la aku
aku nk share ape camni. So, aku juz ajar je nde ni.

jadi, first download ni.snow.rar(641 kb)
pastu, korang extract snow tu dapatkan file "snow.swf" lam tu..

alamak bnyak jugak rupenye aku nk taip.
ntah2 korang bace ke tak ni. :D
rehat jap. "Thread.Sleep(20000);"
ok dah..

jadi next step, korang upload la file "snow.swf",
persoalannye skang.
kat mane nk upload?

aku syorkan kat:
Fileden.com
geocities.com
bnyak agi kt lain tapi korang cari sendri la.

p2, untuk next step.
dlam "snow.rar" tadi ade satu agi file,
"snow.txt", ubah ade satu part yang aku highlight lam tu.
then juz paste dlam HTML "BODY" part.

dan dah siap, nk tngok effect nye.
tu. tu. kat atas tu.
best x? best x?
misti la best...

panjang la jugak aku buat ni.
susah2 je kan.
bukan ade orang nk bace sampai abis pun.
LOL. T.T

10:58 AM

Bile semuanye pun nk #fff ngan #00

orang kate, awal2 posting misti la xde idea.
jadi.. ntuk 'post' gk aku wt la pasal
dua color code dlm css yang or html yang snang nk ingat.

ngh2 aku nk cari kt mane nk cari adjust color tadi,
aku pelik apasal ade tige jerk. maksuk aku #fff ade tiga 'f' je.
kalau dlam HTML ade 6.

jadi aku pun buat assumption la untuk post kali ni
bahawa css.color.total < html.color.total ..

zzZz.

3:15 AM

BUS and BORING!

When title describe everything~ LOL!