4:51 PM

Swift + WPF = T.T

Aku da tau lame pasal Swift le export XAML tapi xpernah lak aku try..
so, kali ni aku try la skit.. best WOoo~


















First thing first, untuk senang kan kerja mendesign VECTOR untuk ape2 lam SWIFT better guna Illustrator.. Sebabnye, SWIFT le import file format *.ai, *.dxf,*.dxb dan beberape jenis files yang aku pun xpernah dengar..











start ngan bukak SWIFT3D..
hehehe.. baru download kot..~

















File>import..
select AI file tadi..















Pastu.. ape2 yang korang design lam AI tu kuar la kt SWIFT ni..~ pastu le la, main2 ngan lighting, pattern, ape2 la mende yang sungguh bnyak kt sini.. yang penting gk korang le letak animation skali..














ni da lepas abis adjust la ni..
seme mende aku drag masuk atas logo ni..
mau 10 sources lighting atas logo ni.. haha


pergi ke 'Preview and Export editor'..
kt bahagian ni.. mase untuk generate frame dan export lam format yang dipilih la..
so aku pilih XAML, kt situ jugak ade la korang le pilih untuk compression..

























File>export all frames..
so aku save/export XAML ni kt desktop..













then test bukak XAML ngan notepad..
berapa bnyak panjang code ni aku pun xtau..
mmg bnyak mende dia store untuk semua mende skali..
















last skali aku masukkan XAML code lam Expression Blend, kasi transparent semua..
tinggallah logo tu pusing2 kt atas desktop tu..

mmg betul2 canggih la jugak.. sbb 3d la katakan..
hehehehe..


p/s: so, skali lagi ye.. tak nyesal punye korang blajar illustrator, sebab mende2 yang kait ngan VECTOR ni bnyak guna..

Dan leh download program tu kt sini..
DOWNLOAD SAMPLE

4:50 AM

YAHOO! in YAHOO! in YAHOO! What?

YAHOO! in YAHOO! in YAHOO!
nothing to do? to boring?
here what you can do..

Login ym or whatever msengger.. CAPTURE! > IMG_1
make the IMG_1 as display image..

then capture again.. > IMG_2
repeat 10 times..

gud luck..









9:58 PM

AI to XAML (illustrator plugin)






http://www.mikeswanson.com/xamlexport/

kepada sesape yang ske sngat guna XAML la..
DAN korang tau guna AI (Adobe Illustrator), ni plugin untuk export format AI kepada XAML.
Jadi, memudahkan kerja untuk




Ni contoh camne rupenye lam Adobe Illustrator(AI).
<--AI MODE


Lepas dah install plugin ni.. pergi kt export.. pastu pilih format XAML..













tu je la kot..
besenye code XAML yang dah di export ni akan ade lam CANVAS.. dan bentuk2/vector2 yang korang buat lam AI ni lam PATH..

Hepi designing~




p/s:
so sape2 yang ngah blaja design skang ni..
sila2 jemput blajar Adobe Illustrator skali..


4:28 AM

Firetech[dot]com


Firetech[dot]com logo..
done with it yesterday.
comment~ pls.

9:56 AM

LAZY++

if(LAZY_STATUS=HIGH){
create_post("LAZY++");
}
SELECT EVENT from LIFE WHERE TIME is PAST_2WEEKS
>waiting + go balai service
>go balai service + waiting + go home
>go balai service + waiting
>go balai service
>waiting..
>waiting..
>waiting + go infinity
>meet officers + waiting
>waiting + bowling + waiting..
>meet more officers + wait for more officers
>waiting + watch movies
>waiting + go DOSS.net
>more waiting
13 rows selected.